- Ψήστε τη γλυκοπατάτα στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-12 λεπτά.
- Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να σιγοβράσει.
- Μόλις η γλυκοπατάτα είναι έτοιμη, κόψτε την στη μέση (προσοχή γιατί θα είναι καυτή), βγάλτε τη σάρκα με ένα κουτάλι και μεταφέρετε τη σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το αλεύρι Mevalia Bread Mix στη γλυκοπατάτα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Ζυμώστε τη ζύμη για ένα λεπτό, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι Mevalia Bread Mix αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο και πλάστε τη σε δύο μακριά ρολά πάχους 2 εκατοστών.
- Κόψτε τα ρολά σε κομμάτια 2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίστε ελαφρά με λίγο αλεύρι Mevalia Bread Mix για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ρίξτε τα νιόκι στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Στο μεταξύ, ζεστάνετε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το βούτυρο και το σκόρδο. Μόλις τα νιόκι είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και μεταφέρετέ τα στο τηγάνι. Σοτάρετέ τα για 1-2 λεπτά ώστε να καλυφθούν με το βούτυρο και το σκόρδο.
- Προσθέστε τον τοματοπολτό, το τυρί, τον φρέσκο βασιλικό και τα καρυκεύματα. Μαγειρέψτε για ακόμη ένα λεπτό, προσθέτοντας λίγο από το νερό των νιόκι αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.
Το Mevalia Bread Mix είναι Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση.