Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 600 3393
Επαγγελματίας Υγείας

Σούπα με παστινάκι και κάρυ

Χρόνος εκτέλεσης:
40 λεπτά
Μερίδες:
2

Δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική βελουτέ σούπα με κάρυ, παστινάκι και καρότο!

Μπορεί να σερβιριστεί ως μεσημεριανό γεύμα μαζί με μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο ή και μόνη της!

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 καρότο, χωρίς φλούδα κομμένο
  • 2 παστινάκια, χωρίς φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 400ml νερό
  • 1 ζωμός λαχανικών Knorr (28g)
  • 200ml Prozero
  • Αλάτι και πιπέρι
  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι/κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για επιπλέον 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε το καρότο, τα παστινάκια, το νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το Prozero και ανακατέψτε.
  5. Κατεβάστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι το καρότο και το παστινάκι να μαλακώσουν.
  6. Με ένα blender χειρός ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελουτέ υφή.
  7. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και επιθυμητά μυρωδικά … και η σούπα σας είναι έτοιμη!

 

Διατροφική συμβουλή: Προσθέστε ποικιλία στα γεύματά σας χρησιμοποιώντας διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

* Το Prozero είναι Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

ProZero™

Άλλες συνταγές

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Το περιεχόμενο που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση προορίζεται μόνο για τους επαγγελματίες υγείας.